EGYESÜLETI ÉLET

10 éves a CINEGE

10 years of Cinege

     1996-ban azzal a céllal indította egyesületünk útjára a Cinegét, hogy az egyesület tagjait, támogatóit részletesebben tájékoztassuk az adott évben végzett tevékenységünkről és elért eredményeinkről, mint amit egy körlevél keretei megengednek. A Vas megyében dolgozó tagtársaink egyre szívesebben osztották meg madártani és természetvédelmi munkáik gyümölcsét a téma iránt érdeklődőkkel a Cinege oldalain.  Anyagi lehetőségeink javulásával az 5. szám 2000-ben már színes képmelléklettel, a 6. szám 2001-ben angol nyelvű kivonatokkal jelent meg. A Vasi Madártani Tájékoztató egyre kedveltebb és keresettebb kiadvány lett nem csak az egyesületen belül és a megyében, de az egész országban és ma már az országhatáron túl is. Több szakkönyv is hivatkozik az egyes számokban megjelent írásokra. Ennek egyik oka lehet, hogy Vas megye madárvilágáról, de részben az itt élő növények és más állatfajok egy részéről is - a teljesség igénye nélkül -viszonylag friss és hiteles információkat kap a téma iránt érdeklődő olvasó.  Lepold Zoltán tagtársunk segítségével a Cinege valamennyi száma a világhálón is megtekinthető, a nyomtatott változatból pedig két példány a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban mindig elérhető.
     Köszönöm az alább felsorolt társszerzőknek, hogy időt szántak eredményeik, tapasztalataik vagy éppen élményeik leírására és közlésére.
Aczél Gergely, Baumgartner Tibor, Barbácsy Zoltán, dr.Bánhidi Péter, Dankovics Róbert, Dányi László, Elek Zoltán, Farkas Attila, Farkas István, Fehér István, Gabnai Henrietta, Gáspár Gergely, Gerecs Ildikó, Góczán József, Grúber Ágnes, Gyimóthy Zsuzsanna, Harsányi Krisztián, Horváth Dusán, dr.Horváth Győző, Horváth Jenő, Illés Péter, Janzsó Gréta, Jene Sándor, Kárpáti László, Kelemen Tibor, Keszei Balázs, Kiss János, dr. Korsós Zoltán, Kovács Péter, Lepold Ágnes, Lepold Zoltán, Lőrincz Csilla, Magyar Linda, Mesterházy Attila, Molnár Zsolt, Nagy Károly, dr.Németh Csaba, Pálmai Angéla, Pingitzer Beáta, Ruff Andrea, Szatyor Miklós, dr.Szél Győző, dr.Szinetár Csaba, Varga László, Vizslán Tibor
 
                                                                                                                          Dr. Gyurácz József
                                                                                                                                  szerkesztő

Szombathely, 2005-12-02.