EGYESÜLETI ÉLET

Visszatekintés 2012-re

Looking back on 2012
The article lists the projects in 2012.  Those not mentioned in the rest of this newsletter are: general assembly in February, applications for funding.

    2012. február 4.-én Kőszegen rendeztük meg 15 fő részvételével az egyesület rendes évi közgyűlését. A közgyűlés elfogadta az egyesület 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, a 2012. évi munkatervét és költségvetését. 2012. március 25-én a Madarak és Fák Napja országos vetélkedő területi fordulóját Kelemen Tibor és Varga László szervezte, amelyen 6 csapat vett részt. A versenynek a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Hidegkúti Erdészháza adott otthont. Március 24-től április 1-ig rendeztük meg a tavaszi Tömördi Természetvédelmi és Madárgyűrűző Táborunkat. Áprilisban nyolcadszor indítottuk el az Állandó Ráfordítású Helyek (CES) madármonitoring programunkat a Tömördi Madárvártán. A Madarász Suli/Ovi programunk keretében havonta két alkalommal rendeztünk foglalkozásokat. 2012. július 29-től november 4-ig tizenötödik alkalommal folyamatosan működött az őszi Tömördi Természetvédelmi és Madárgyűrűző Táborunk. Az NymE biológia és biológiatanár szakos hallgatói ökológia terepgyakorlatuk egy részét idén is a madárvártán töltötték.  Részt vettünk a „Nyugat-Magyarország fészkelő madarainak elterjedési atlasza” című könyv egyes fejezeteinek megírásában.
    A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közreműködésével a rétek egy részét ez évben is kezelni tudtuk gépi szárzúzóval, illetve kézi kaszálással. Október 6-7-én a tömördi tó környékére szervezett madármegfigyeléssel bekapcsolódtunk az Európai Madármegfigyelő Nap akcióba. Az MME 2012. évi küldöttközgyűlésén Lendvai Imre, Lőrincz Csilla, Polovitzer Péter és Ruff Andrea képviselte csoportunkat. A téli madáretetéshez idén 6 q napraforgót osztottunk szét aktív tagjaink között. A Vonuló Madarakért Alapítványtól 3 függönyhálót kaptunk 2012-ben. Ez évi tevékenységünkről is többször hírt adtunk különböző lapokban, rádiókban, tévékben.
Tagtársainknak köszönjük áldozatkész segítségüket és további eredményes munkát kívánunk!

         A Chernel István Madártani és Természetvédelmi Egyesület vezetősége